Bülent Ecevit Tıp Öğrenciler Birliği’nin düzenlediği Türk Tıp Öğrenciler Birliği’nin (TURKMSIC) 6. Bölge Toplantısının açılışı Üniversitemiz ev sahipliğinde 02 Kasım 2024 tarihlerinde Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
02 ve 03 Kasım 2024 tarihlerinde tamamlanacak olan toplantının açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu, Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Burak Bahadır, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Özlem Elmas ve Doç. Dr. Güneş Çakmak Genç ve Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Pişkin katıldı.
Açılış konuşmalarının ilkinin Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hande Aydemir yaptı. Türkiye’de 90’dan fazla tıp fakültesinde faaliyet gösteren TURKMSIC’in büyük bir topluluk olduğunu, üyesi olan tıp öğrencilerinin bir araya gelmesini ve fikir alış verişinde bulunmasını kolaylaştırmak için toplam 10 bölgeye ayrıldığını ve Zonguldak olarak kendilerinin de 6. Bölgede yer aldığını söyledi. Bu topluluk üyesi olan öğrencilerinin yapmış oldukları her etkinlikteki çalışkanlıklarının, gayretlerinin, bilimsellik ve sosyal duyarlılık ilkelerine bağlılıklarının her anına şahit olduğunu ve şimdi de Üniversitemizin bu anlamlı toplantıya ev sahipliği yapmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer de Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin gayretleriyle bu toplantının Üniversitemizde olmasından dolayı memnuniyetini belirterek bilim ışığında, toplum duyarlılığını gözeterek insan sağlığı konusunda yapılan tüm çalışmaları desteklediğini söyledi. Bu toplantıyı düzenlemedeki emeklerinden dolayı hem Tıp Fakültesi öğrencilerine, hem de Üniversitemiz akademik ve idari personellerine teşekkür etti.
Açılış oturumunun ardından Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, toplantıdaki sponsorlara TURKMSIC tarafından hazırlanan teşekkür plaketlerini takdim etti. Tıp Fakültesi Dekan V. de teşekkür plaketini Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e takdim ederek kendisine verdiği tüm desteklerden dolayı şükranlarını sundu.


























