Uluslararası Zaylan Günü-III. Zaylan Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Uluslararası Zaylan Günü-III. Zaylan Bilgilendirme Toplantısı, 6 Eylül 2018 Perşembe günü Tıp Fakültesi B Salonunda “Alerjik Arsız Zaylan bitkisini tanıyor musunuz?” teması ile düzenlendi. Toplantıya Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalından Prof. Dr. Nihan SAPAN, arsız zaylan bitkisi alerjisinin klinik yansımalarından bahsederek, bu bitki polenine karşı alerji sıklığının son yıllarda arttığını belirtti. Ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Sayın Doç. Dr. Ayşe KAPLAN, bitkinin doğada nasıl tanınabileceği ve diğer zaylan türleri hakkında bilgiler sundu. Üniversitemiz Biyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Şenol ALAN  ise konuşmasında, Zonguldak’ta bu bitkinin henüz tespit edilememesine rağmen bu polenlerin havada hızla artarak Kırım ve Ukrayna üzerinden Zonguldak’a, ardından da Bursa iline taşındığını belirtti. Toplantı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan’ın konuşmacılara Teşekkür Belgesi takdim etmesi ile sona erdi.

Toplantı sonrası, katılımcılarla birlikte teknik bir gezi düzenlendi ve bitkinin Zonguldak-Düzce ili arasında olup olmadığı araştırılarak bu bitkinin, Düzce ilinde yerleşmiş olduğu bölgede katılımcılara tanıtımı gerçekleştirildi.

07.09.2018