Sağlık Çalışanlarına “Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinlikleri” kapsamında eğitim düzenlendi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık Binası Toplantı Salonunda meme kanseri farkındalığını arttırmak ve erken tanının önemini vurgulamak amaçlı bilgilendirme ve meme muayenesi eğitim etkinliği gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Güldeniz KARADENIZ ÇAKMAK’ın konuşmacı olduğu toplantıda kanser farkındalığı, tarama programları, meme kanserinin belirti, bulgu, tanı, tedavi ve takip süreci, erken tanı yöntemleri, meme kanseri ile ilgili doğru bilinen yanlışlar, erkeklerde meme kanseri ve meme kanser riskini azaltma stratejileri konusunda bilgilendirmede bulundu. Kanserin dünya genelinde en önemli sağlık sorunlarının başında yer alması ve erken tanının hayat süresi ve hayat kalitesi üzerindeki önemli etkisi nedeni ile meme kanserinin yanı sıra, rahim ağzı ve kalın barsak kanseri için tarama programlarına dahil olunması konusunda dinleyicileri uyardı.  ‘Bu ve takip eden farkındalık toplantıları ile bölgemizdeki tüm kadınlara ulaşarak erken tanı konusunda halkımızın farkındalığının artmasını ve bilinçlenmesini sağlamak, gelecekte kanserle olan savaşı kazanmamızda anahtar rol oynayacaktır’ şeklinde konuştu.

Konferansın ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. KARADENİZ ÇAKMAK’a Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali BORAZAN tarafından teşekkür belgesi verildi.

22.10.2018