Yenidoğan eğiticileri tarafından sağlık personellerine verilen Yenidoğan Canlandırma Eğitimi ve Normal Doğum Eylem Planı Eğitimi 08-10 Nisan 2025 tarihlerinde Tıp Fakültemiz Dekanlık Binası’nda düzenlendi.
Fakültemiz Dekanlığının ev sahipliği yaptığı programda Fakültemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cumhur Aydemir ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rahşan Dilek Okyay da eğitici olarak görev aldı.
10 Nisan 2025 tarihinde Fakültemizin Salon A Konferans Salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında eğitimin kapanış konuşmasını Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevli Uzman Sevil Çelik yaparak hem canlandırma eğitimlerinin düzenli aralıklarla yapılması gerekliliğinin önemini hem de normal olanın normal doğum olduğu konusundaki farkındalığın arttırılmasının önemi vurguladı ve kendilerine mekan sağladıkları için Fakültemiz Dekanlığına ve eğitim veren öğretim üyelerimize teşekkür etti.
Eğitim kapanış programına İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Pınar Menderes Turhan, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hande Aydemir katılım gösterdi.
Program katılımcılara belgelerinin verilmesiyle sonlandı.




