Fakültemizde Bülent Ecevit Tıbbi Araştırmalar Topluluğu (BETAT) tarafından 6–7 Ocak 2026 tarihlerinde “Mikrobiyolojik Örnek Alma ve Kültür Değerlendirme” etkinliği düzenlendi.
Topluluğun Akademik Danışmanı, Fakültemiz Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Füsun Cömert rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlik iki aşamalı olarak planlandı. İlk gün katılımcı öğrenciler tarafından uygun teknikle boğaz sürüntüsü örneği alınarak kültür ekimi yapıldı. İkinci gün ise inkübasyon sürecinin ardından oluşan kültürler değerlendirilerek mikrobiyolojik tanı sürecinin temel basamakları uygulamalı olarak ele alındı.
Etkinlik kapsamında öğrenciler; aseptik örnek alma prensipleri, uygun besiyeri seçimi, inkübasyon koşulları ve koloni morfolojisinin değerlendirilmesi gibi klinik pratiğin temelini oluşturan konularda doğrudan deneyim kazanma fırsatı buldu. Böylece teorik bilginin laboratuvar pratiğiyle bütünleştirilmesi sağlandı.
Fakültemiz Dekanı Hande Aydemir, öğrenci topluluklarının bilimsel ve uygulamalı etkinliklerle desteklenmesinin önemine dikkat çekerek; bu imkânın sağlanmasındaki katkıları dolayısıyla Rektörümüz İsmail Hakkı Özölçer’e, etkinlikte görev alan öğretim üyelerine, BETAT öğrenci topluluğuna ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti. Bu tür uygulamalı eğitim faaliyetlerinin artarak devam etmesinin fakültemizin akademik gelişim vizyonu açısından kıymetli olduğunu ifade etti.




