Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimizde 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü Etkinliği Düzenlendi

Zoom ortamında online gerçekleştirilen etkinlik “A’dan Z’ye e-OSTEOPOROZ”başlığı ile “Harekete Geçin” sloganıyla İç Hastalıkları Anabilim Dalı-Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı, Fiziksel Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalları tarafından gerçekleştirildi. Toplantıya öğrenciler, araştırma görevlileri ve akademisyenler ile idari çalışanlar katıldı.

Toplantının moderatörlüğünü Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç.Dr.Özcan PİŞKİN ile Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü/Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Taner BAYRAKTAROĞLU yürüttü.

Toplantının ilk oturumunda Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr.Öğrt.Üyesi Sakin TEKİN tarafından osteoporoza endokrinolojik açıdan yaklaşım anlatıldı. Arkasından Fiziksel Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Selda SARIKAYA osteoporozda fizikel tedavi ve rehabilitasyon konusununda, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Murat SONGÜR ortopedik ve travmatolojik yaklaşıma yönelik sunumlarını yaptılar. Devamında Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalından Doç.Dr.Ömercan TOPALOĞLU osteoporozun medikal tedavisi ve takibinin nasıl yapılacağını anlattı.

Sunumların arkasından dinleyicilerin soruları cevaplandırılarak toplantı başarıyla tamamlandı.

21.10.2021