Tıp Fakültemiz 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Dönem 3 Öğrencilerimizin Kanıta Dayalı Tıp Çalışmaları Özetleri Üniversitemizin Batı Karadeniz Dergisinde Yayınlandı

Dekanlığımızın desteğiyle, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim döneminde gerçekleştirilen kanıta dayalı tıp kapsamında 194 sayıda Dönem 3 öğrencimizin sorumlu öğretim üyeleriyle yürüttükleri ve özet haline getirdikleri çalışmalar, Üniversitemizin Batı Karadeniz Tıp Dergisi’nin 2021 yılına ait 5. cilt, 3.  sayısında yayınlandı.  COVID-19 pandemisinin etkileri ve aşı üzerine olan çalışmalar başta olmak üzere; kanser, uyku,  güneşin zararları, yeni sosyal hayat ve cinsel mitler gibi güncel konularda sorumlu öğretim üyesi gözetiminde toplam 15 farklı çalışmanın özeti yer almaktadır.

Kanıta dayalı tıp kapsamında, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Vildan ÇAKIR’ın ve Dönem 3 öğrencilerimizden Serkan BOSTANCI,  Ceren AKTAŞ,  Bahadır AY,  Mehmet Ali GÜRCAN,  Dilara YİĞİT,  Yasemin ÖZDEMİR,  Halil Ensar ÇETİN, Mustafa Ozan AVŞAR,  Emre Enes BEKTEŞ,  Berkay ÖZ,  Burak KARASU  ve Ahmet UZUN’un tamamladığı "Tıp Fakültesi Öğrencilerinde Cinsel Mitlere İnanma Durumu ve İlişkili Faktörler" isimli çalışması ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Anıl Turhan Çakır ve Dönem 3 öğrencilerimizden İpek PORSUK,  Furkan ÇALBIYIK,  Gülşah TANER,  Ayşe Ece NOĞAY,  Mehmet Emin ASLAN,  Simge DEMİR,  Cüneyt CAN,  Eren ALTINER,  Şeyma Şura KILIÇ,  Şevval YILMAZ,  Zeliha KARACA,  Yağmur GÜNDOĞAN ve   Adem ŞEN’in yürüttüğü ve tamamladığı "Üniversite Öğrencilerinin HPV, HPV Tarama Testi ve HPV Aşısına İlişkin Bilgi Düzeylerinin Değerlendirilmesi: Kesitsel Bir Çalışma" isimli çalışmaları Batı Karadeniz Tıp Dergisinde aynı sayıda araştırma makalesi olarak yayınlandı.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Murat CAN, çalışmalardan sorumlu olan öğretim üyelerine, kanıta dayalı tıptan sorumlu öğretim üyemiz Prof. Dr. Ferruh AYOĞLU’na, bu çalışmaların fakültemizin dergisi olan Batı Karadeniz Tıp Dergisi’nde basılması için emek harcayan dergi editörü Prof. Dr. Taner BAYRAKTAROĞLU’na ve yayın kurulu üyelerine,  tüm bu süreçlerin başarılı bir şekilde yürümesini sağlayan Eğitimden Sorumlu Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Hande Aydemir’e teşekkürlerini iletti.

27.12.2021