Tıp Fakültemiz Öğretim Üyeleri "20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü Etkinlikleri" Kapsamında "A’dan Z’ye Osteoporoz"Panelini Gerçekleştirdiler

Tıp Fakültemiz Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selda Sarıkaya, İç Hastalıkları Anabilim Dalı/Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İ. Mehmet Harma ve Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Songür’ün panelist olarak katıldıkları ve multidisipliner bir yaklaşımla Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemiz Doç. Dr. Şebnem Kargı Konferans Salonunda 21 Ekim 2019 tarihinde düzenledikleri "A’dan Z’ye Osteoporoz" panelinde Tıp Fakültemiz öğretim üyelerimiz, uzmanlık öğrencilerimiz ve hastane çalışanlarımız osteoporoz hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirildi.

Moderatörlüğünü Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selda Sarıkaya’nın yaptığı panelde Tıp Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hande Aydemir’in ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemiz Müdürü Prof. Dr. Şenay Özdolap’ın kısa açılış konuşmalarının ardından diğer panelistler osteoporoz hakkında kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili olan güncel bilgileri katılımcılarla paylaştı. Osteoporoz hakkında genel bilgi veren Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, hastalığın 50 yaş ve üzerinde her 4 kişiden birinde görüldüğünü ve her iki cinsiyette de olabileceğini anlatıp, osteoporoz risk faktörlerinin bilinmesinin önemini vurguladı. Prof. Dr. Mehmet Harma, kadınlarda özellikle menapoz sonrasında osteoporozun görülme sıklığının arttığını ve risk faktörlerinden korunarak osteoporozun önlenebilir bir hastalık olduğunu vurguladı. Ardından Prof. Dr. Selda Sarıkaya, osteoporozun dünya genelinde 200 milyon kişiyi etkileyen önemli bir hastalık olduğunu, çocukluk çağındaki yanlış davranışların ve yanlış beslenmenin ileri yaşta osteoporoza neden olabileceğine dikkat çekti. Son olarak Doç Dr. Murat Songür, osteoporozdaki cerrahi yöntemleri anlattı.

Katılımcıların sorularının panelistler tarafından cevaplanmasıyla tamamlanan panelde öğretim üyelerimize teşekkür belgeleri Prof. Dr. Şenay Özdolap tarafından verildi.

22.10.2019