Fakültemiz 2020-2021 Akademik Yılı Dönem I Öğrencilerimizle Dijital Ortamdan Canlı Olarak Yapılan "Temel Tıp Bilimleri Uyum Eğitimi" ile Başladı

Dönem I Öğrencilerimize yönelik Dijital Ortamdan Canlı Olarak düzenlenen "Temel Tıp Bilimleri Uyum Eğitimi", Fakültemiz Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Komisyonu Başkanı ve Dekan Yardımcısı olan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hande Aydemir ve Dönem 1 Koordinatörü ve Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günnur Özbakış Dengiz’in katılımıyla başarıyla gerçekleşti.
2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Tıp Fakültemize yeni başlayan toplam 185 Dönem 1 öğrencisine ilk ders olan "Temel Tıp Bilimleri Uyum Eğitimi" Fakültemiz Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Komisyonu Başkanı ve Dekan Yardımcısı olan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji A.D öğretim üyesi Prof. Dr. Hande Aydemir tarafından Dekanlık Binasında 5 Ekim 2020 tarihinde verildi.

Konuşmasına üniversitelerin, bilginin toplum, teknoloji, sağlık, aslında hayat için sistematize edildiği kurumsal ağlar olması nedeniyle önemini vurgulayarak ve Üniversitemizin ve Fakültemizin gelişmesindeki emek ve katkılarda dolayı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya, Fakültemizin gelişmesindeki katkılarından dolayı başta Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Murat Can’a ve Fakültemizin kuruluşundan bu yana görev alan tüm öğretim üyelerine teşekkür ederek başlayan Prof. Dr. Hande Aydemir, altı yıllık eğitim öğretim süresince iş birliği ve dayanışma içinde oldukları tüm Fakülte öğrencilerine de teşekkür etti. Konuşmasının devamında hekimliğin de insan hayatı için çok önemli ve kutsal bir meslek olduğuna değindi. Aynı zamanda, hekimliğin bir yaşam biçimi olduğunu, sorumluluk duygusunun, disiplinli ve hoşgörülü olma özelliğinin, gerektiğinde empati yapabilmenin ve iyi insan olmanın bir hekimde mutlaka olması gereken vasıflar olduğunu belirtti.

Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu’nun yaptığı değerlendirme sonucunda; "Türkiye Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Ulusal Standartları"’nı karşıladığı saptanan ve "Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği" tarafından 2024 yılına kadar akredite olan bir tıp fakültesinin öğrencisi olduklarından dolayı şanslı olduklarını ancak bu standardizasyonun gerek öğretim üyeleri, gerekse öğrencilere birçok sorumluluk yüklediğini ve öğrencilerin eğitim- öğretim süresince üzerlerine düşen bu sorumlulukları yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı.

COVID-19 pandemisi nedeniyle güz döneminde yüz yüze bir arada olamayacaklarını ancak uzaktan da olsa eğitimlerinin eksiksiz devam edeceğini, öğrencilerin de ders katılımları konusunda gayretli olmaları gereğini vurgulayan Prof. Dr. Hande Aydemir, uzaktan eğitim sürecinde ders programı ve uygulamalı dersler konusunda da ayrıntılı bilgiler verdi.

Fotoğraflar eşliğinde Fakültemizin eğitim-öğretim mekanlarını tanıtan ve öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin yapmış oldukları etkinlikleri anlatan Prof. Dr. Hande Aydemir, son olarak Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği ve Eğitim-Öğretim ve Ölçme Değerlendirme yönergesi hakkında bilgi verip öğrencilere başarılı bir eğitim-öğretim yılı temennisinde bulundu.
Daha sonra 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Dönem 1 Ders Programıyla ilgili ayrıntılı bilgiler Prof. Dr. Günnur Özbakış Dengiz tarafından verildi. Prof. Dr. Günnur Özbakış Dengiz Dönem 1 koordinatör yardımcısı olan öğretim üyelerini de tanıttı.
Öğrencilerin sorularının yanıtlanmasıyla eğitim sonlandı.

06.10.2020