Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’na Uzmanlık Eğitimi Yetkilendirilmesi Yapıldı

Eğitim standartlarının tamamlanmasının sonrasında Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) tarafından 16.12.2021 tarihinde Fakültemiz İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’na yönelik gerçekleştirilen değerlendirme sonrasında ilgili Bilim ve Anabilim Dalları’nın uzmanlık eğitimi verebilmeleri yönünde yetkilendirme verilmiştir. Konu ile ilgili Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat CAN şunları söyledi: “Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nın yetkilendirilmesi sonrasında Fakültemizde uzmanlık eğitimi verebilen Bilim/Anabilim Dalı sayısı 39’a yükselmiştir. Bu yetkilendirmeler sonrasında Fakültemizde daha fazla sayıda uzman hekim yetiştirme şansına sahip olacağız. Sürecin başından itibaren desteğini bizden esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI’ya ve süreç boyunca özverili çalışmalarından dolayı Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taner BAYRAKTAROĞLU, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bekir Hakan BAKKAL ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun CÖMERT başta olmak üzere ilgili Bilim/Anabilim Dalları’nın tüm öğretim üyelerine teşekkür ederim.”

06.01.2022