Uzmanlık Öğrencilerimize Ithentıcate Programı Konusunda Eğitim Verildi

Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul Dalgıç, Uzmanlık Öğrencilerimize bilimsel yayınların Crossref gibi veri tabanlarında bulunan yayınlara olan benzerlik oranlarının incelenmesi için uygulanan Ithenticate programının nasıl kullanılabilecegiyle ilgili bir eğitim verdi. Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul Dalgıç, Dekanlık binamızda 14/11/2019 tarihinde verdiği eğitimde, bu programdaki dosya sistemi ve inceleme ayarlarını açıkladı. Bilimsel dergilerin benzerlik oranlarının nasıl değerlendirildiklerinden bahsetti. Örnek bir makale programa yüklenerek benzerliklerin nasıl incelenebileceğini gösterdi. Programdan nasıl benzerlik raporu alınabileceğini açıkladı. Ayrıca, Ithenticate programının Turnitin programından farklı olan yönlerine değindi. Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul Dalgıç, son olarak uzmanlık öğrencilerimizin konuyla ilgili sorularını cevaplayarak sunumunu bitirdi.

16.11.2019