Üniversitemiz Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMSIC), Halk Sağlığı Kolu ile İnsan Hakları ve Barış Kolu, Dekanlığımızın desteğiyle, "24 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Günü" etkinliğini dijital platform üzerinden gerçekleştirdi

Üniversitemiz Türk Tıp Öğrencileri Birliği’nin  (TurkMSIC), Halk Sağlığı Kolu ile İnsan Hakları ve Barış Kolu, Dekanlığımızın desteğiyle, "24 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Günü" çerçevesinde düzenledikleri etkinliği dijital platform üzerinden 27 Kasım Cuma günü saat 18:00’de gerçekleştirdi.

Fakültemiz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nuray Atasoy tarafından “Cinsiyete Dayalı Negatif Ayrımcılık ve Şiddet” konulu konferans verildi. Günümüzün en büyük problemlerinden biri olarak karşımıza çıkan kadına şiddetin yaygınlığı, şiddete uğrayan kadınların şiddet sonrası psikolojisi, şiddete eğilimli olmayan bireylerin nasıl yetiştirildiği ve bu konunun önlenmesi gibi konular üzerinde konuşuldu. Prof. Dr. Nuray Atasoy’un öğrencilerimizden gelen soruları yanıtlamasıyla etkinlik başarıyla tamamlandı.

01.12.2020