Üniversitemiz Türk Tıp Öğrenciler Birliği (TurkMSIC) "HIV Farkındalık Günü" Etkinliğini Gerçekleştirdiler

"HIV Farkındalık Günü" kapsamında 05/12/2019 tarihinde Dekanlık Binamız Dönem 1 amfisinde gerçekleştirilen TurkMSIC tarafından düzenlenen etkinlikte Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Hande Aydemir "HIV/AIDS Farkındalık" başlıklı sunumu yaptı. Çok sayıda öğrencimizin katıldığı etkinlikte Doç. Dr. Hande Aydemir, HIV’in bulaş yollarını, riskli bireyleri, AIDS hastalığını ve tanı yöntemlerini anlattı. Ayrıca HIV pozitif ile enfekte birey sayısının ülkemizde yıllar içinde artış gösterdiğini ve bu artışı engellemenin en etkin yolunun HIV’den korunma yollarını iyi bilmek ve doğru bir şekilde uygulamak olduğunu vurguladı. Etkinlik, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla başarılı bir şekilde sonlandı.

07.12.2019