TurkMSIC Öğrencilerimiz Prostat Kanseri Saha Etkinliğini Gerçekleştirdiler

Üniversitemiz Türk Tıp Öğrenciler Birliği (TurkMSIC) "Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Çalışma Kolu" 29/11/2019 tarihinde Esas 67 Burda AVM’de "Prostat Kanseri Saha Etkinliği"ni gerçekleştirdiler.

Etkinlik, Fakültemiz Radyasyon Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Özlem Elmas’ın sorumluluğunda yapıldı. Dr. Öğretim Üyesi Özlem Elmas ve öğrencilerimiz etkinliğe katılan yaklaşık 300 katılımcıya prostat kanseri hakkında kısa bilgilendirmeler yaptılar. Ayrıca gönüllülere Uluslararası Prostat Semptom Skor Testi (İPSS)  yaparak çıkan sonuçları kendileriyle paylaştılar . Başarıyla tamamlanan etkinlikte katılımcıların prostat kanseri tanısı ve tedavisi ile ilgili soruları da yanıtlandı.

04.12.2019