TURKMSIC Öğrencilerimiz, "Meme Kanserinde Farkındalık Etkinliği" Düzenledi

Üniversitemizin Türk Tıp Öğrenciler Birliği (TURKMSIC) Öğrenci Topluluğu’nun Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı ile Halk Sağlığı Çalışma kollarında yer alan öğrencilerimizin katkılarıyla 01-Ekim 2019-31 Ekim 2019 Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinlikleri kapsamında Meme Kanserinde Farkındalık Etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, 22 Ekim 2021 tarihinde Dekanlık Binasında ve Dönem 2 amfisinde saat 15.00-16:00 arasında gerçekleştirildi. Bu etkinlik kapsamında tüm tıp öğrencilerine Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi olan Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak tarafından Meme Kanseri Bilgilendirme Semineri verildi.

15 Ekim 2019 tarihinde fakültemiz dekanlık binasında gerçekleşen etkinlikte Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak, meme kanserinin dünyada sıklığını, resimler eşliğinde meme kanserini düşündüren semptom ve fizik muayene bulgularını ve tanı ve tedavi yöntemlerini anlattı.  Hastalıktan korunma yöntemlerinin ve erken tanının da önemini vurgulayan Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak, hem sözel olarak hem de maketler üzerinde kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağını tüm öğrencilere uygulamalı olarak öğretti. Etkinlik sonunda Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak tüm katılımcıların merak ettikleri soruları cevaplandırdı. TURKMSIC öğrencilerinin sunumundan dolayı Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak’a, katılımlarından dolayı da öğrenci arkadaşlarına teşekkür etmeleriyle etkinlik başarıyla tamamlandı.

23.10.2021