Tıp Fakültesi Dönem 4, Dönem 5 ve Dönem 6 Öğrencilerimize Yeni Koronavirüs (COVID-19) (2019-nCoV Hastalığı) ile İlgili Eğitim Semineri Düzenlendi

O3/03/2020 tarihinde Tıp Fakültemiz Dekanlık Binası Dönem 1 amfisinde gerçekleşen seminerin moderatörlüğünü ve ilk konuşmasını Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Enfeksiyon Kontrol Komitesi (EKK) Başkanı ve Fakültemiz Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD Başkanı Prof. Dr. Güven Çelebi yaptı. Prof. Dr. Güven Çelebi, güncel literatür eşliğinde Yeni Koronovirüs’ün epidemiyolojik özellikleri, oluşturduğu hastalığın klinik özellikleri ve olası vaka yönetim planı hakkında öğrencilerimize detaylı bilgiler verdi. İkinci konuşmacı, Fakültemiz Enfeksiyon Hastalıkları AD öğretim üyesi ve hastanemiz EKK üyesi Prof. Dr. Nihal Pişkin de Yeni Koronavirüs’e karşı hastanede uygulanacak izolasyon önlemleri ve olası salgında virüsten korunma yollarını anlattı. Son olarak hastanemiz EKK Hemşiresi Ayşegül Salcı Keleş, el hijyeninin nasıl olması gerektiği konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi. Öğrencilerimizin konuyla ilgili merak ettikleri sorularının cevaplanması ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hande Aydemir’in konuşmacılara teşekkür belgelerini vermesi ile eğitim semineri sonlandı.

03.03.2020