“Mezunlarla Buluşma Toplantısı" 16 Aralık 2021 Tarihinde Yapıldı

“Mezunlarla Buluşma Toplantısı” 16/12/2021 Tarihinde Dönem 1 amfisinde yapıldı Toplantının açılış konuşmasını yapan Mezuniyet Öncesi Eğitimden Sorumlu Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hande Aydemir, Fakültemizden mezun ve farklı branşlarda hekimlik yapan meslektaşlarımızın öğrencilerimizle buluşmasının ve kaynaşmasının önemine değindi. Bu tür buluşmalar sayesinde öğrencilerimizin meslek hayatlarına ve kariyer planlamalarına yön verebilmek için fikir sahibi olacaklarını, ayrıca benzer basamaklardan geçmiş meslektaşlarının bilgi ve tecrübelerinin de meslek hayatlarıyla ilgili yol haritasında önemli bir yer tutacağını belirtti.

Fakültemiz bünyesinde dördüncü gerçekleştirilen bu buluşmaya Fakültemiz Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlamak üzere olan Araştırma Görevlisi Dr. Ayşegül Ekemen konuşmacı olarak katıldı. Dr. Ayşegül Ekemen, Fakültemizdeki eğitim hayatı, sınav tecrübeleri, başarılı bir hekim olmak için yapılması gerekenleri ve uzmanlık sınavında başarılı olmayla ilgili önerilerini öğrencilerimize anlattı. Ayrıca, araştırma görevlisi olarak çalışması esnasında eğitimi için yurt dışında kaldığı süreci ve bu konuyla ilgili tecrübelerini öğrencilerimize aktardı. Kendisini de sahip oldukları yetkinlikleri Tıp Fakültesi eğitimi sırasında kazandığını ve öğrencilerimizde aidiyet duygusunun güçlenmesi için bu buluşmaların önemli olduğunu vurguladı.

Öğrencilerimizden gelen sorularının yanıtlanmasıyla etkinlik başarıyla sona erdi.

17.12.2021