"Her Yönüyle Hekimlik, İzmir'den Dünya'ya'' isimli söyleşi etkinliği 16 Kasım 2020 tarihinde dijital platform üzerinden yapıldı

Üniversitemizin Türk Tıp Öğrenciler Birliği, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Makay ile "Her Yönüyle Hekimlik, İzmir'den Dünya'ya'' isimli söyleşi etkinliğini 16 Kasım 2020 tarihinde dijital platform üzerinden gerçekleştirmiştir. Öğrenciliği döneminde Londra King’s College Hospital’da cerrahi stajını yapan ve genel cerrahi asistanlığı sırasında Amsterdam Free University Hospital’da laparoskopik cerrahi konusunda bilimsel çalışmalarda bulunan Prof. Dr. Özer Makay, robotik cerrahi sistemini cerrahi araştırmalar laboratuvarında kullanma fırsatı bulmuştur. Ulusal ve uluslararası bilimsel kongrelerde birçok ödül alan Prof. Dr. Makay, endokrinolojik ve robotik cerrahi hakkında öğrencilerimize bilgi verirken yurt dışı deneyimlerini de öğrencilerimizle paylaşmıştır.

Yoğun tıp eğitimi ile birlikte öğrenciliğinden bu yana devam araştırmacı olma sürecini de nasıl yürüttüğü konusunda tecrübelerini anlatmış ve bu konuda öğrencilerimizin merak ettikleri soruları da yanıtlamıştır. TurkMSIC öğrencilerinin ve tüm katılımcıların kendisine teşekkürlerini sunmasıyla etkinlik başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

16.11.2020