Üniversitemiz Tıbbi Araştırmalar Topluluğu (BETAT) "Covid-19 ve Aşı Çalışmaları" Etkinliğini Dijital Platform Üzerinden Gerçekleştirdi

Üniversitemizin Tıbbi Araştırmalar Topluluğu (BETAT),  COVID-19 ve Aşı Çalışmaları isimli etkinliğini Tıp Fakültesi Dekanlığının desteğiyle 22 Aralık Salı günü dijital platform üzerinden başarıyla gerçekleştirdi.

Tüm Dünya’yı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 pandemi süreci içerisinde yürütülen aşı çalışmaları hakkında Tıp Fakültemizin Emekli Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Canan KÜLAH konuşmacı olarak yer aldı. Moderatürlüğünü BETAT üyesi öğrencilerimizin yaptığı etkinlikte Prof. Dr. Canan Külah, sunumunun başında COVID-19 enfeksiyonunun genel özelliklerinden, bulaşma yollarından ve enfeksiyonun etkeni olan SARS Coronavirüs 2’nin mikrobiyolojik özelliklerinden bahsetti.  Covid-19’a karşı geliştirilen ülkemizdeki ve dünyadaki aşı çalışmalarını, aşı çeşitlerini, bu aşıların mekanizmasını, avantajlarını ve dezavantajlarını detaylı olarak tüm öğrencilere anlattı. Covid-19’un İngiltere’den bildirilen yeni mutantı ve pandemi süreciyle ilgili öğrencilerimizden gelen soruların cevaplanmasıyla etkinlik sonlandı. BETAT üyesi öğrencilerimiz öğretim üyesine teşekkürlerini iletti.

25.12.2020