Üniversitemiz Tıbbi Araştırmalar Topluluğu (BETAT) "Tıpta Uzmanlık Saatleri (TUS)" Etkinliğini Dijital Platform Üzerinden Gerçekleştirdi

Üniversitemizin Tıbbi Araştırmalar Topluluğu (BETAT), 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılına ait Tıpta Uzmanlık Saatleri (TUS) etkinliklerinden üçüncüsünü Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın desteğiyle 4 Mart 2021 tarihinde perşembe günü dijital platform üzerinden başarıyla gerçekleştirdi. Tıp Fakültemizden geçtiğimiz yıllarda mezun olan ve şu anda Tıp Fakültemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda ihtisasını yapan Araştırma Görevlisi Dr. Aslısu Akdeniz Vurunbigi’nin konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı hakkında öğrencilere genel tanıtım bilgileri verildi. Konuşmacı tarafından öncelikle Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünün kazanılabilmesi için yapılması gerekenlerden bahsedildi. Tıp Fakültesi eğitim ve öğretim sürecinde etkili TUS’a çalışma yöntemleri anlatıldı.  Sonrasında Çocuk Sağlığı ve Hastalığı Kliniğinde görevli Araştırma görevlisinin üzerine düşen sorumlulukları konusunda öğrenciler bilgilendirildi. Öğrencilerin gerek TUS’ a çalışma sistemi, gerekse bir çocuk sağlığı ve hastalıkları araştırma görevlisinin  iş yükü hakkında merak ettikleri soruların Dr. Aslısu Akdeniz Vurunbigi tarafından yanıtlanması ve BETAT üyesi öğrencilerin kendisine teşekkürlerini iletmesiyle etkinlik başarıyla sonlandırıldı.

07.04.2021