Üniversitemiz Tıbbi Araştırmalar Topluluğu (BETAT) "Multiple Skleroz (MS) Farkındalık Semineri" Etkinliğini Dijital Platform Üzerinden Gerçekleştirdi

Üniversitemizin Tıbbi Araştırmalar Topluluğu (BETAT), 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı’na ait farkındalık etkinliklerinden ikincisini dünyada yaklaşık 3 milyon, ülkemizde ise 35 bin kişiyi etkileyen Multipl Skleroz (MS) hastalığı hakkında farkındalık etkinliğini 13 Mart Cumartesi günü Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın desteğiyle dijital platform üzerinden başarıyla gerçekleştirdi. Tıp Fakültemiz Nöroloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Bilge PİRİ ÇINAR’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte, MS hastalığının fizyopatolojisi, klinik özellikleri, kullanılan tanı yöntemleri ve tedavi planı hakkında öğrencilere bilgiler verildi.  Radyolojik görüntüler eşliğinde interaktif bir şekilde öğrencilere MS hastalığı yakından anlatıldı. Sunum sırasında belli aralarda öğretim üyesi ve öğrencilerle hastalık hakkında tartışma ortamı da oluşturuldu. Öğrencilerin merak ettiği sorular Doç. Dr. Bilge Piri Çınar tarafından ayrıntılı olarak cevaplandırıldı ve konuşmacı öğretim üyesine BETAT üyesi öğrencilerin teşekkürlerini iletmesiyle etkinlik sonlandırıldı.

07.04.2021