Üniversitemiz Tıbbi Araştırmalar Topluluğu (BETAT) "Bipolar Bozukluk Farkındalık Semineri" Etkinliğini Dijital Platform Üzerinden Gerçekleştirdi.

Üniversitemizin Tıbbi Araştırmalar Topluluğu (BETAT), kişinin ruh halini, enerjisini, konsantrasyonunu ve günlük yapılan aktivitelerini yerine getirme becerisini etkileyen bir psikiyatrik rahatsızlık olan "Bipolar Bozukluk" hakkındaki farkındalık seminerini 7-8 Haziran 2021 tarihlerinde Dekanlık desteğiyle dijital platform üzerinden başarıyla gerçekleştirdi.

Toplam üç oturumdan oluşan etkinliğin ilk oturumunda Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Timuçin Oral, bipolar bozukluğu ayrıntılı olarak anlatıp bu konuyla ilgili merak edilen tüm soruları yanıtladı. Etkinliğin ikinci gününün ilk oturumunda Fakültemiz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Vildan Çakır Kardeş bipolar bozukluk konusunu çeşitli olgularla anlatırken, ikinci oturumda ise Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Devran Tan, bipolar bozukluğun tedavisi ve sosyal yaşam konularını dinleyicilere aktardı. Her oturumdan sonra öğrencilerin merak ettiği sorular konuşmacılar tarafından cevaplandırıldı. BETAT üyesi öğrencilerin katılımcılara teşekkürlerini iletmesiyle etkinlik sonlandırıldı.

21.06.2021