Üniversitemiz Tıbbi Araştırmalar Topluluğu (BETAT) "Akıl Oyunları: Şizofreni" Etkinliğini Dijital Platform Üzerinden Gerçekleştirdi

Üniversitemizin Tıbbi Araştırmalar Topluluğu (BETAT), bireyin davranışlarını, hareketlerini, gerçeği algılayış şeklini ve düşüncelerini çarpıtarak değiştiren, ailesi ve sosyal çevresi ile ilişkilerini bozan bir psikiyatrik bozukluk olan "Şizofreni"  konulu etkinliğini 3 Nisan Cumartesi akşamı dijital platform üzerinden başarıyla gerçekleştirdi.

Tıp Fakültemiz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray ATASOY’un konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğin ilk oturumunda şizofreni hastalığının özelliğinden ve temel belirtilerinden bahsedildi. Sunum sırasında 1994 yılı Nobel Ekonomi Ödülü’nün sahibi olan ve aynı zamanda bir şizofreni hastası olarak bilinen John Nash’in hayatının anlatıldığı “Akıl Oyunları” filminden de kesitler verilerek öğrencilerimize Şizofreni hastalığı daha yakından tanıtıldı. Konuşmacı öğretim üyemiz tarafından dünya’ya şizofreni hastalarının gözünden nasıl bakılabileceği konusunda öğrencilere bilgiler verildi. Öğrencilerin merak ettiği soruların konuşmacı öğretim üyemiz Prof. Dr. Nuray ATASOY tarafından cevaplanmasının ardından BETAT üyesi öğrencilerin katılımcı öğretim üyemize teşekkürlerini iletmesiyle etkinlik sonlandırıldı.

Not: Etkinliğe canlı olarak katılamayan öğrencilerimiz Tıbbi Araştırmalar Topluluğu’nun YouTube kanalından etkinlik kaydını izleyebilirler (YouTube: BETAT Zonguldak)

07.04.2021