Üniversitemiz Betat Öğrenci Grubu "Kariyer Günleri" Etkinliğini Dijital Platform Üzerinden Gerçekleştirdi

Üniversitemizin BETAT öğrenci grubunun alt kolu olan "Beyin ve Araştırma Grubu (BARGain)", 2020 ve 2021 Eğitim ve Öğretim Yılına ait "Kariyer Günleri" etkinliklerinin ilkini Dekanlığın desteğiyle 30 Kasım Pazartesi günü dijital platform üzerinden başarıyla gerçekleştirdi.

Tıp Fakültemiz Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak ve Üniversitemiz Biyomedikal Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Muhammet Uzuntarla’nın konuşmacı olarak katıldıkları etkinlikte her iki öğretim üyesi de öğrencilere hem hayat tecrübelerinden hem de yurt dışında yürüttükleri çalışmalarından bahsettiler. Prof. Dr. Özaçmak; sunumu sırasında öğrencilere sinir biliminin ne kadar önemli olduğunu ve tarihte bu konu üzerinde şimdiye kadar verilen Nobel ödüllerini anlattı. Kanada Ottowa Üniversitesi’ne gitme sürecinden ve orada bulunduğu bir yıllık süre boyunca yaptığı bilimsel etkinliklerden bahsetti.

Prof. Dr. Muhammet Uzuntarla ise henüz yakın zamanda tamamladığı Kanada Ottowa Üniversitesi doktora sonrası çalışmaları ve sinir biliminin elektrik-elektronik mühendisliği ile arasındaki ilişkisi hakkında öğrencileri detaylı olarak bilgilendirdi. Ayrıca nöroteknoloji alanında yapılan gelişmelerin önemini vurguladı. Her iki öğretim üyesi katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak öğrencilerimizin yurt dışı çalışmaları konusunda detaylı olarak bilgilendirdi.

Etkinlik, BETAT üyesi öğrencilerimizin konuşmacı olan öğretim üyelerine teşekkürlerini iletmesiyle son buldu.

01.12.2020