Tıp Fakültesi Öğrencilerimizin Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

Tıp Fakültesi öğrencilerimizin de yer aldığı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi ve İbni Sina Kampüslerinde öğrenim gören toplam 3200 öğrencimizin mezuniyet töreni 18/06/2019 tarihinde Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda gerçekleşti.

Üniversitemizin 2018-2019 akademik yılı mezuniyet törenine Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Devrek Belediye Başkan Vekili Hüsnü Işık,  akademik-idari personeller, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Tören, stada öğrencilerimizin gruplar halinde girerek protokolün önünden geçişleri ile başladı. Üniversitemizin fakültelerinin kuruluş yıllarına göre sıralanıp kortej yürüyüşüne katılan öğrencileri protokol üyeleri ve aileleri ayakta alkışladı.

Programda öğrencilerin sahadaki yerlerini almasının ardından sırasıyla konuşmalara yer verildi. 2017-2018 Akademik Yılı üniversite birincisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu Mukaddes Aksoy’un konuşmasının ardından rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı konuşmasını yaptı.   Prof. Dr. Mustafa Çufalı, yeni bir hayata başlayacak mezunlarımıza üniversitede edindikleri tecrübe ve eğitimlerin onlara bir yol gösterici, bir ışık olmasını temenni ederek eğitimin bir ömür boyu devam eden bir süreç olduğunu vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın ardından Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş konuşmasında öğrencilere şehri ve üniversiteyi hep güzel hatıralarla hatırlamaları temennisinde bulunarak, mezuniyette emeği olan tüm akademik personeli ve aileleri kutladı.

Konuşmaların ardından üniversitemiz birincisi Mukaddes Aksoy, Vali Erdoğan Bektaş ve Rektörümüz eşliğinde, mezuniyet yaş kütüğüne plaket çaktı. Protokol tarafından Üniversite okul birincilerine, fakülte ve yüksekokullar ile konservatuarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ve mezuniyet belgeleri verildi. Tıp Fakültesi birincisi Serhat Akış’a, ikincisi Cansu Dursun’a ve üçüncüsü Hatice Yavuz’a ödüllerini Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan takdim etti.

Ödül takdimi sonrasında hep birlikte mezuniyet yemini eden öğrenciler, kep atarak mezuniyeti kutladı. Kep atma sonrasında öğrencilere hocaları tarafında mezuniyet belgeleri verildi. Sonrasında öğrenciler, aileleri ve hocalarıyla fotoğraf çektirerek bu güzel anı ölümsüzleştirdiler.

19.06.2019