Tıp Fakültemizde “Akromegalide Güncel Tanı Ve Tedavi” Paneli Düzenlendi

Tıp Fakültesi Dekanlığı 2.Kat toplantı salonunda İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı, Radyoloji Anabilim Dalı ve Beyin Cerrahisi Anabilim Dallarının birlikteliğinde “Akromegalide Güncel Tanı ve Tedavi” paneli gerçekleştirildi.

Panele Fakültemiz Öğretim Üyeleri, Araştırma Görevlileri, Dönem VI intern öğrencileri, Dönem V ve Dönem IV öğrencileri katıldı. Açılışta Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı  Öğretim Üyesi ve Moderatör Prof.Dr.Taner BAYRAKTAROĞLU tarafından panelin düzenlenme süreci ve programı aktarıldı. Devamında Akromegalinin tanısı ve tedavisi BAYRAKTAROĞLU tarafından sunuldu. Arkasından Radyloji Anabilim Dalından Doç.Dr.İ.İlker ÖZ tarafından akromegal hastalarda radyolojik görüntülemelerin tanı, tedavi ve takiplerdeki yeri olgu örnekleriyle aktarıldı. Sonrasında Beyin Cerrahisi Anabilim Dalından Doç.Dr.Şanser GÜL, akromegali hastaların özel cerrahi tedavisi ve içeriği anlatıldı. Panelin son oturumunda İç Hastalıkları Anabilim Dalından Arş.Gr.Dr.Hanife Yurdakul ERTAN tarafından klinikte takip edilen bir olgunun tanı, tedavi ve takip süreci aktarıldı. Soru ve cevaplarla toplantı tamamlandı.

27.12.2018