BEÜ "Turuncu Bayrak" Ödülü Tıp Fakültesinde

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) tarafından, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi’ne mekânda erişebilirlik alanında “Turuncu bayrak ödülü”, Diş Hekimliği Fakültesi ve Mühendislik Fakültesine ise “Turuncu bayrak adayı” belgesi verildi.

Bu yıl YÖK tarafından ilk kez engelsiz üniversite ödüllerini Mekan'da Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) olmak üzere "Engelsiz Üniversite Bayraklarının ödül töreni 15 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Üniversitemiz mekanda erişebilirlik “Turuncu Bayrak” ödülü ile ödüllendirildi. Üniversitemize “Turuncu Bayra” ödülleri YÖK başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ tarafından rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI’ya takdim edildi. Üniversitemize verilen bayrak ödüllerini fakülte dekanlarına teslim etmek üzere rektörlük makamında tören düzenlendi. Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI yaptığı açıklamada “YÖK kurulu tarafından üniversitemize bu yıl mekanda erişebilirlik standartlarını karşılayan Tıp fakültesine ”Turuncu Bayrak” ödülü, Diş Hekimliği ve Mühendislik Fakültesine ise “ Turuncu Bayrak Adayı” ödülü verilmiştir. Üniversitemizde engellerin kaldırılması için gerekli tüm çalışmaları yapacaklarını, emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür ederim”.

Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ali BORAZAN yaptığı açıklamada” kalite odaklı eğitimde eğitim ortamlarının güvenlikli, standartlara uygun olması gerektiği bunun için Tıp Fakültesi’nin mekanda erişilebilirlik standartlarının karşılanmış olduğunun tescillenmesinin öğrencilerde, akademik ve idari personelde farkındalık oluşturacağına inanmaktayım. “Turuncu Bayrak” ödülünün alınmasında emeği geçen üniversite yönetimine, akademik ve idari personele teşekkür ederim”.

YÖK Başkanlığı tarafından geçtiğimiz Mart ayında başlatılan ve üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirilen çalışmalarda, mekanda erişilebilirlik alanındaki yeterliliği simgeleyen “Turuncu Bayrak” ödülü verilmektedir. Turuncu bayrakların geçerlilik süresi 3 yıl olup üç yılın sonunda turuncu bayrakları tekrar almak isteyen üniversiteler yeniden başvuru yapabilecektir.

22.05.2018