Tıp Fakültemiz TURKMSIC Öğrencileri Meme Kanserinde Farkındalık Etkinliği Düzenledi

Tıp Fakültemizin Türk Tıp Öğrenciler Birliği (TURKMSIC) üyesi olan öğrencilerimizin katkılarıyla 01-Ekim 2019-31 Ekim 2019 Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinlikleri kapsamında Meme Kanserinde Farkındalık Etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinlik kapsamında tüm tıp öğrencilerine Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi olan Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak tarafından Meme Kanseri Bilgilendirme Semineri verildi.

15 Ekim 2019 tarihinde fakültemiz dekanlık binasında gerçekleşen etkinlikte Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak, meme kanserinin dünyada sıklığını, resimler eşliğinde meme kanserini düşündüren semptom ve fizik muayene bulgularını ve tanı ve tedavi yöntemlerini anlattı.  Hastalıktan korunma yöntemlerinin ve erken tanının da önemini vurgulayan Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak, hem sözel olarak hem de maketler üzerinde kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağını tüm öğrencilere uygulamalı olarak öğretti.

16.10.2019