Tıp Fakültemiz Türk Tıp Öğrenciler Birliği "10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günleri" Kapsamında İntihar Konulu Etkinliği Düzenlediler

Tıp Fakültemiz Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMSIC) "10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü" nedeniyle "İntihar" konulu etkinliği düzenlediler. Tıp Fakültemiz Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Atasoy tarafından 10 Ekim 2019 tarihinde Tıp Fakültemiz Dekanlık binasında verilen konferansta intiharın dünyada genç ölümlerinin üçüncü sırasında yer aldığı ancak; intihara sürükleyen faktörlerin erken tanınmasıyla aynı zamanda önlenebilir bir ölüm nedeni olduğu vurgulandı. Konferans süresince intiharın en çok kimlerde görüldüğü, altta yatan hastalıkların ne olduğu, intihar olgusuna yaklaşım, intiharda damgalanmanın ortadan kaldırılma yöntemleri, birincil, ikincil ve üçüncül önleme girişimleri de detaylı olarak anlatıldı.

Öğrencilerin yoğun katılımlarıyla ve sordukları nitelikli sorularla başarılı geçen bu etkinliğin sonunda dilek ağacına herkes dileğini yazdı.

11.10.2019