Üniversitemiz “Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi” Ağustos 2019 Sayısını Yayınladı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bünyesinde “Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi” Ağustos 2019 sayısını  https://dergipark.org.tr/tudod/issue/48428 adresinde yayınlandı.

Derginin 2019 yılı Ağustos sayısının yayınlanması üzerine derginin Baş Editörlüğünü yürüten Tıp Fakültemiz İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Taner BAYRAKTAROĞLU derginin Ağustos 2019 sayısında “Diabetes Mellitus Ve Çinko İlişkisi”, “Tip 2 Diyabetes Mellitus Hastalarında Statin Kullanımı Ve Hedefe Ulaşma Oranları: Direnç Hastada Mı Hekimde Mi?”, “Rastgele Diyabet Snp Olayları Ve Moleküler Etkileşim Komşuluğu”, “Gestasyonel Diyabetli Kadınlarda Prenatal Distres Ve Depresyon Düzeylerinin Belirlenmesi”, “Diyabetik Maküla Ödemi Tedavisinde Serum Hba1c Düzeyinin İntravitreal Anti-Vegf Tedavisine Etkisi”, “Tip 2 Diabetes Mellitus’lu Olgularda Glisemik Kontrol Düzeyinin Fonksiyonel Mobilite Ve Ayak Fonksiyonuna Etkisi” başlıklı yazıların yer aldığını ifade etti.

Derginin üçüncü yılında bu sayısı ile ulusal ve uluslararası indekslerde görünürlüğünü arttırmayı hedeflediğini, ulusal Tıp Dizininde dizinleme kriterlerini muhafaza ederek kaliteli ve içerikli yazılarıyla yayın hayatını sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Bayraktaroğlu dergide yer alan elektronik ve yazılı yayınlarının kalitesinin artmasında emeği geçen yazarlara, önemli değerlendirmeleriyle yayınlara yaptıkları bilimsel katkılarıyla hakemlere, Editörler Kurulu ve Editorial Board üyelerine, yayın hayatının sürdürülmesinde desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI’ya, Üniversitemiz Kütüphane ve Dökümantasyon Dairesi çalışanlarına teşekkürlerini sundu.

Konuyla ilgili olarakTıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Murat CAN da  derginin yayın hayatını sürdürmesinde desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI’ya, Baş Editör Prof. Dr. Taner BAYRAKTAROĞLU’na, Editörler Kurlu ve Editorial Board üyelerine, yayınlarıyla yazarlara, değerlendirmeleriyle hakemlere, akademik ve idari personellerimize, okuyucularımıza teşekkürlerini iletti.

03.09.2019