Haberler

Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof.Dr. Taner Bayraktaroğlu’nun Başarılı Çalışmaları Sonucunda Üniversitemizin “Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi” bir Avrupa Obezite Merkezi Oldu

Türkiye Obezite Araştırmaları Derneği ve Avrupa Obezite Araştırmaları Derneği üyesi olarak faaliyetlerini sürdüren Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi; bu sene içerisinde Avrupa Obezite Araştırmaları Merkezi akreditasyonu (EASO Collaborating Centres for Obesity Management COMs) için Avrupa Obezite Araştırmaları Derneği’ne (European Association for the Study of Obesity, EASO) başvuru yapmış ve EASO tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 1 Temmuz 2019 - 30 Temmuz 2022 tarihleri arasında üç yıllığına Avrupa’da obezite yönetimi yapan bir merkez olarak akredite edilmiştir.  Merkezimiz, Avrupa’da 102 merkezden biri, Türkiye’de ise akredite edilen dokuz merkezden birisi olmuştur. (http://obezitearastirma.org/avrupa-obezite-merkezleri/)

Merkezimizin Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu yaptığı konuşmada; faaliyete geçmesinde ve bu belgenin alınmasında emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya, önceki Rektörümüz Mili Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer’e, Tıp Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Murat Can’a, Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şenay Özdolap’a, Merkezimiz Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu’na, akademik ve idari çalışanlarımıza teşekkürlerini sundu.. Bu arada eylül ayında Merkezimizin de içinde bulunduğu Merkez Müdürümüzün başkanlığında gerçekleşecek “Endokrin Hastalıklara Multidisipliner Güncel Yaklaşım Kongresi/IV.Zonguldak Endokrin Günlerinde (http://zeg.beun.edu.tr/)” Türkiye Obezite Araştırma Derneği ile birlikte gerçekleştirilecek olan “Obezite Tanı ve Tedavi Kursu”nun haberini verip tüm meslektaşlarını ve bilim insanlarını bu etkinliğe davet etti

Üniversitemiz Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin akreditasyonu ile ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı da üniversitemizin uluslararasılaşma yolunda giderek artan kalitesine dikkat çekti. Bir mükemmeliyet merkezi niteliğinde faaliyetlerini yürüten Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezimizin Avrupa Obezite Araştırmaları Derneği’nce obezite yönetimi yapan bir Avrupa Araştırma Merkezi olarak üç yıllığına akredite edilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz, bu başarılı süreçte emeği geçen başta Merkez Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu’na, akademik ve idari personele teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

28.06.2019