Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri tarafından 13 Eylül Dünya Sepsis Günü kapsamında "Sepsiste Farkındalık Etkinliği" yapıldı.

13 Eylül Dünya Sepsis Günü kapsamında; Fakültemiz Enfeksiyon Kontrol Komitesi (EKK) tarafından "Sepsisi Tanı, Hayatı Kurtar" sloganı ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde "Sepsiste Farkındalık Etkinliği" düzenlendi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hande Aydemir tarafından öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, sağlık çalışanları ve öğrencilere yönelik  "Sepsis Tanı ve Tedavi" başlıklı bilgilendirme sunumu yapıldı.  Açılış konuşmasında EKK başkanı Prof. Dr. Güven Çelebi, nozokomiyal sepsisin mortalitesi yüksek bir hastalık olduğunu, ancak enfeksiyon kontrol önlemlerine tam olarak uyulduğunda önlenebileceğini vurguladı. Doç. Dr. Hande Aydemir ise sepsisin oluşma mekanizmaları, sepsis belirtileri, sepsis tedavisi ve sepsisi önlemek için yapılması gerekenler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ayrıca EKK’nin tüm çalışanları kurdukları standda el hijyeninin önemini sağlık çalışanlarına anlattılar.

25.09.2019