Tıp Fakültesi Dönem IV ve Dönem V Öğrencilerinin Uyum Programları Tamamlandı

Tıp Fakültesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılında klinik bilimlere başlayan Dönem IV ve Dönem V öğrencilerine yönelik yapılan ‘Kliniklere Uyum Programı’ ve ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Programı’ tamamlandı.

2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrencilere fakülte ve hastanenin tanıtımını sağlamak, uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için uyum ve bilgilendirme programları düzenlendi. Programın açılışında Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Bekir Hakan Bakkal yaptığı konuşmada öğrencilere kliniklerdeki eğitimlerinin öneminden ve hastalarla iletişimden bahsetti. Kliniklere Uyum Programı’nda Doç.Dr. Ayşe Semra Demir Akca ‘Hastane Tanıtımı’, Nadir Kaymak ‘Hastane Otomasyonu’, Prof.Dr. Nihal Pişkin ‘Enfeksiyon Kontrol Önlemleri ve El Hijyeni Uygulaması’, Yurdagül Altunay ‘Atık Yönetimi’ ve Mustafa Demirkollu ‘Hasta ve Çalışan Güvenliği’ konularında öğrencilere sunum yaptı. İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Programı’nda ise Prof.Dr. Ferruh Niyazi Ayoğlu iş sağlığı mevzuatı, iş güvenliği uygulamaları, iş kazaları ve meslek hastalıkları gibi konularda öğrencileri bilgilendirdi.

28.08.2019