Haberler

Tıp Fakültemiz, Türk Jinekoloji Onkoloji Derneği ve Gestasyonel Trofoblastik Hastalıklar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği "Batı Karadeniz Çalıştayı"na ev sahipliği yaptı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ve Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı öğretim üyelerinin katkılarıyla Türk Jinekoloji Onkoloji Derneği ve Gestasyonel Trofoblastik Hastalıklar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘’ Batı Karadeniz Çalıştayı’’ 27 Temmuz 2019 tarihinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Şebnem Kargı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen bilimsel sempozyuma, Zonguldak, Bartın, Düzce, Samsun, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Adıyaman, Kayseri, Sivas, Elazığ, Malatya illerimizden  alanında önemli akademik çalışmalar yapmış, sağlık yönünden ülkemiz tıbbına gönüllerini veren ve sağlık hizmetine önemli katkıları bulunan, birçok bilim dalından akademisyenler, uzmanlar, aile sağlığı hekimleri ile Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan 70 kişi katıldı.

Sempozyumun açılışında; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyfullah Kara, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Can, Başhekim Prof. Dr. Şenay Özdolap, Türk Jinekolojik Onkoloji Derneğı Başkanı Prof. Dr. Ali Ayhan, Gestasyonel Trofoblastik Hastalıklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Sinan Özalp ve Sempozyum Düzenleme Kurulu ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı adına Prof. Dr. Müge Harma konuşmalarında başarılı ve verimli bir çalıştay olması temennisinde bulundular.

Toplam altı oturumdan oluşan çalıştayda; başta "Adneksiyel Kitleler", "Anormal Uterin Kanamalar", "Gestasyonel Trofoblastik Hastalıklar", "Doğum Sonu Kanamaları", "Premalign Lezyonlar"  olmak üzere birçok konu tartışıldı.

30.07.2019