IV. Zonguldak Endokrin Günleri Başarıyla Gerçekleşti

IV. Zonguldak Endokrin Günleri kapsamında "Endokrin Hastalıklara Multidisipliner Güncel Yaklaşım Kongresi/ Klinisyenler İçin Boyun Ultrasonografi Kursu ve Obezite Tanı ve Tedavi Kursları", 27-28 Eylül 2019 tarihlerinde Üniversitemiz İbni Sina Kampüsü ve Farabi Kampüsünde gerçekleşti

Klinisyenler için Boyun USG Kursu, Üniversitemiz İbni Sina Kampüsünde yer alan Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 27 Eylül 2019 tarihinde yapıldı. Kongrenin öğleden sonraki oturumları saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp açılış törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Can, Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğr. Üyesi ve Üniversitemiz Obozite ve Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Türkiye’deki Tıp Fakülteleri İç Hastalıkları Anabilim dallarından öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Bayraktaroğlu, bölgenin sağlık üssü konumunda olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin hekimleri olarak insanlara kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti sunmaya; güncel yeniliklerin takibi, yapılan araştırmalar ve bilimsel kongreler ile sağlık hizmetinde çıtayı her geçen gün daha yükseltmeye çalıştıklarını söyledi. Obezite ve Diyabet Merkezinin faaliyetleri ve projeleri ile Avrupa Obezite Araştırmalar Derneği tarafından Avrupa Obezite Merkezi akreditasyonu ödülüne layık görülmesinin Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin uluslararasılaşma politikasına önemli katkısı olduğunu belirten Prof. Dr. Bayraktaroğlu, “Merkezimizin yayınladığı ulusal ve uluslararası alanda görünürlülüğü giderek artan, bilimsel araştırmalara bir platform oluşturan Türkiye Diyabet ve Obezite dergimiz TÜBİTAK ULAKBİM dizinine kabul edildi. Bütün bunların göstergesi olarak bugün bu gelişmelerin sonucunda 4 yıllık sürede Zonguldak Endokrin Günleri adı altında sempozyum toplantılarımızı hekimlik sanatımızın icrasında uyguladığımız güncel yaklaşımlarımızı sizlerle paylaşıyoruz. Bugün Zonguldak Endokrin Günleri’nin dördüncüsünü düzenlemiş olmanın mutluluğunu taşımaktayız” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Can ise, bu yıl dördüncüsü düzenlen ‘Endokrin Günleri’nin ilgiyle takip edildiğini, endokrinolojiyi ilgilendiren pek çok konuda multidisipliner yaklaşımları içeren kongrenin yalnızca bilimsel düzey ve içerik bakımından değil sosyal olanak ve aktiviteler açısından da en iyiyi yakalaması adına özverili emeklerle hazırlandığını, kongrenin Zonguldak’ta düzenlenmesinin gerek endokrin hastalıklarda güncel gelişmelerin takip edilmesi gerek şehrin bilgilendirilmesi adına önemli olduğunu belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı da konuşmasında, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Kampüsünün verdiği sağlık hizmeti, bölgesel ve ulusal düzeyde ilk ve tek sayılabilecek faaliyetler ve bilimsel projeleri ile üniversitemizin yüz akı olduğunu söyledi. Üniversite olarak sağlık alanındaki kalite ve memnuniyeti artırmak adına daha çok çalışacaklarını da sözlerine ekleyen Rektörümüz, akademik personelin bölgeye ve şehrimize sağlık hizmetinin yanında bilimsel anlamda da eğitim hizmeti vermeye çalıştıklarını ifade etti. Dördüncüsü düzenlenen Endokrin Günleri’nin de bu akademik çalışmaların bir parçası olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çufalı, sağlık adına böylesi anlamlı ve önemli bir kongrenin üniversitemiz ve şehrimiz için önemli bir etkinlik olduğunu vurgulayarak kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve 4. Endokrin Günleri’nin iyi sonuçlar doğurması temennisinde bulundu.

Kongre süresince bilimsel oturumlarda, vaka sunumlarının yanında güncel yaklaşım oturumları, sözlü ve yazılı bildiri sunumlarına da yer verildi

30.09.2019