Fakültemiz 2019-2020 Akademik Yılı Dönem I Öğrencilerimizin Gelmesiyle Başladı

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Tıp Fakültemize yeni başlayan toplam 216 Dönem I öğrencisine ilk ders olan Temel Tıp Bilimleri Uyum Eğitimi, Eğitim Komisyon Başkanı ve Dekan Yardımcısı olan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji A.D öğretim üyesi Doç. Dr. Hande Aydemir tarafından verildi.

Hekimlik mesleğinin önemine ve kutsallığına değinen Doç. Dr. Hande Aydemir hekimliğin bir yaşam biçimi olduğunu ve sorumluluk duygusunun, disiplinli ve hoşgörülü olma özelliğinin, gerektiğinde empati yapabilmenin ve iyi insan olmanın bir hekimde mutlaka olması gereken vasıflar olduğunu belirtti. Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu’nun yaptığı değerlendirme sonucunda; "Türkiye Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Ulusal Standartları"’nı karşıladığı saptanan ve "Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği" tarafından 2024 yılına kadar akredite olan bir tıp fakültesinin öğrencisi olduklarından dolayı şanslı olduklarını ancak bu standardizasyonun gerek öğretim üyeleri, gerekse öğrencilere birçok sorumluluk yüklediğini ve öğrencilerin eğitim- öğretim süresince üzerlerine düşen bu sorumlulukları yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı. Tıp fakültesinin eğitim-öğretim mekanlarını öğrencilere tanıtan Doç. Dr. Hande Aydemir, son olarak Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği ve Eğitim-Öğretim ve Ölçme Değerlendirme yönergesi hakkında bilgi verip öğrencilere başarılı bir eğitim-öğretim yılı temennisinde bulundu.

16.09.2019