Tıp Fakültesi Öğrencilerin Uyum Programlarını Tamamladı

Tıp Fakültesi 2017-2018 Eğitim - Öğretim yılında fakülteye yeni başlayan öğrencilere ve klinik bilimlere başlayan öğrencilere yönelik yapılan uyum programları tamamlandı.

2017-2018 eğitim-ögretim yılının başlaması nedeniyle öğrencilere fakülte ve hastanenin tanıtımı, ögrencilerin uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için uyum programları düzenlendi. Programın açılışında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunundan beklenen; topluma birinci basamakta sağlık alanında hizmet sunmak için nitelikli tıp doktorları yetiştirmektir. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında uygulanacak olan kalite odaklı çağdaş mezuniyet öncesi tıp eğitim programının güncellemesi tamamlanarak rehber halinde basıldı. Eğitim programımız ülkemizde mezuniyet öncesi tıp eğitim programlarının akreditasyonunu gerçekleştiren bir dernek olan Dünya Tıp Eğtimi Federasyonunun onayladığı ve Yüksek Öğretim Kalite Kurulu’nun tescillediği TEPDAD’ın ülkemiz için belirlediği asgari standartların karşılandığı bir eğitimi içermektedir. Fakültemizin 2017-2018 eğitim-öğretim yılında toplam öğrenci sayısı 946 olacaktır. Mevcut öğrenci sayısı için amfi, derslik, multidisipliner laboratuvar ve sağlık uygulama araştırma merkezinin alt yapısı yeterli olup altyapı genişletme çalışmaları devam etmektedir. Bülent Ecevit Üniversitenin kalite odaklı eğitim misyonuna uygun olarak fakültenin mezuniyet öncesi tıp eğitiminin akreditasyon sürecinin başlatılmasında, eğitim programının güncellenmesinde, fakültenin nitelikli öğretim üyesinin ve derslik sayısının artırılmasında, mesleki beceri laboratuvarının kurulmasında ve maketlerin alınmasında, anatomi laboratuvarının maketlerinin yenilenmesinde,  yönergelerin hazırlanmasında, düzenlenmesinde ve desteklenmesinde, İbn-i Sina kampüsünün çevre düzenlenmesinde ve içerisinde kütüphaneninde bulunduğu 7/24 güvenlikli sosyal tesisin  hizmete girmesinde öncülük eden ve yoğun emek harcayan rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür ederim. Ayrıca oryantasyon eğitiminin gerçekleştirimesimi sağlayan öğretim üyeleri ve sağlık uygulama ve araştırma merkezinde görevli sağlık çalışanlarına, fakültenin eğitim programının güncellenmesinde emeği geçen tüm öğretim üyelerine,  öğrencilerimize, idari personelimize ve dış paydaşlarımıza teşekkür ederim”.

Düzenlenen uyum programında Tıp Fakültesinin Tanıtımı, Hijyen konusunda dikkat edilecek hususlar, Enfeksiyon Kontrolu, Tıbbi Atıklar, Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm Yönetimi gibi konular hakkında öğrencilere sunum yapıldı. Toplantının ardından ögrencilerin görüş ve önerileri alındı.

20.09.2017