Haberler

Tıp Fakültesi Son Sınıf Öğrencilerine Yönelik “Reçete Yazma” Etkinliği Düzenlendi

Tıp Fakültemiz Eğitim Programı Çerçevesinde Belirlenen Yetkinliklerin Kazandırılması Kapsamında Planlanan “Reçete Yazma” Etkinliği Düzenlendi

Tıp Fakültesi son sınıf öğrencileri olan İntörn hekimlere yönelik 24 Mayıs Çarşamba günü  Tıp Fakültesi Dekanlık Binasında “reçete yazma” konulu etkinlik yapıldı.  Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Programı kapsamında olan ve mezun olacak öğrencilerimize kazandırılması planlanan yetkinlikler doğrultusunda yapılan etkinliğe tüm genç hekim adaylarımız ile sunularıyla katkı sağlayan Tıp Fakültesi öğretim üyelerimiz katıldı.

Akılcı ilaç kullanımı ile reçete ve reçete düzenlemeye ait temel özellik ve bilgiler, Farmakoloji A.D. öğretim üyesi Doç. Dr. Günnur Özbakış Dengiz tarafından sunulduktan sonra sırasıyla Deri ve Zührevi Hastalıklar A.D.’ ndan Prof. Dr. Rafet Koca, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları A.D.’ ndan Doç. Dr. Cumhur Aydemir, Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları A.D.’ ndan Yrd. Doç. Dr. Aykut Erdem DİNÇ, İç Hastalıkları A.D.’ ndan Yrd. Doç. Dr. Başak Delikanlı Çorakçı, Nöroloji A.D.’ ndan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Açıkgöz, Kardiyoloji A.D.’ ndan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ozan Çakır, Enfeksiyon Hastalıkları A.D.’ ndan Doç. Dr. Nihal Pişkin, Ortopedi ve Travmatoloji A.D.’ ndan Doç. Dr. Murat Songür ve Kadın Hastalıkları ve Doğum A.D.’ ndan Doç. Dr. Aykut Barut, uzmanlık alanlarına ait hastalık ve bulguların tedavisine yönelik düzenlenen reçete ve reçete örneklerine ilişkin sunumlarını yaparak genç hekim adaylarının bilgilerini pekiştirdiler.  Daha sonra yapılan soru cevap bölümüyle etkinlik tamamlandı.

25 Mayıs 2017