Dahili Tıp Bilimleri
57 [None, <Icerik: Tıbbi Genetik Anabilim Dalı>, None, None, None, None, None, None, None, None, None, None, None, None, None, None, None, None, None, None]
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Tanıtım: Hastanemiz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı 2000 yılında hizmete geçmiştir. Ayaktan poliklinik ve yataklı servis hizmeti verilen Anabilim Dalımız, üç öğretim üyesi ve altı araştırma görevlisi ve yardımcı sağlık personelinden oluşan bir ekiple hizmet vermektedir. Yataklı servisimiz 20 yatak kapasitelidir. Beş tane tek kişilik, beş tane de üçer kişilik odamız vardır. Yataklı serviste deneyimli hemşire ve sağlık görevlisi ekibimizle hizmet verilmektedir. Son teknolojiye sahip elektrokonvulzif terapi cihazımızla anestezili EKT uygulamaları yapılmaktadır. Poliklinik düzeyinde günlük ortalama 70 hasta başvurusu olmaktadır.

Eğitim: Tedavi hizmetlerinin yanı sıra yürütülen eğitim hizmetleri mezuniyet öncesinde 1. sınıflara Davranış Bilimleri, 3. sınıflara Klinik Bilimlere Giriş, 5. sınıflara staj ve 6. sınıf intern eğitimi olarak devam etmekte; mezuniyet sonrasında ise araştırma görevlisi eğitimi yıllara göre yapılandırılmış olarak yürütülmektedir. Açılan kadro sayısına bağlı olarak Eylül ve Nisan dönemi TUS sınavıyla kliniğimize araştırma görevlisi alınmaktadır. Uzmanlık eğitimi süresi beş yıldır. Bu beş yıl

içinde dokuz ay nöroloji, üç ay iç hastalıkları ve dört ay çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları bölümlerinde rotasyonel araştırma görevlisi olarak eğitimleri sürmektedir. Araştırma görevlisi eğitiminin ilk iki yılında kliniğimizde yataklı serviste yatan hasta ve sonraki dönemde ayaktan poliklinik hizmetleri ile ilgili öğretim üyeleriyle birlikte çalışmaktadırlar. Araştırma görevlisi eğitim faaliyeti kapsamı içinde haftalık seminer programları, makale sunumları, vaka sunumları ve bireysel psikoterapi süpervizyonlarını içeren bir programa tabi tutulmaktadır. Kliniğimize Nöroloji, Aile Hekimliği ve Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim dallarından gönderilen araştırma görevlilerine rotasyon eğitim programı uygulanmaktadır.

Kliniğimizden şimdiye dek 3 doçent, 8 uzman yetiştirilmiştir.

Vizyonumuz – Misyonumuz

Amacımız hastanemizde varolan tetkik ve tedavi olanaklarını hastaneye başvuranların iyilik ve sağlık hali için en iyi şekilde kullanmak, bunun yanında psikiyatri bilimine katkı sağlayacak yeni bilgiler üretmemize yardımcı olacak araştırmalar yapmaktır. Eğitim, araştırma ve klinik hizmetler hastanemizin sahip olduğu yüksek teknolojik olanakların kullanımı ile en etkin biçimde, sürekli gelişme ve yenilenmeye açık olarak sürdürülmektedir. Hedefimiz bilimsel bilgi ve donanıma sahip Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanları yetiştirerek bireylerin ve toplumun ruh sağlığına katkıda bulunmaktır.

Anabilim Dalı Başkanı:

Prof. Dr. Nuray ATASOY

Öğretim Üyeleri:

• Prof. Dr. Nuray ATASOY
  • Doç. Dr. Levent ATİK
  • Doç. Dr. Özge SARAÇLI

İdari personel

Psikiyatri kliniği 6 hemşire (Şirin HARKIN, Tuğba GEZMİŞOĞLU, Pelin KARA, Nuray KALUK, Yasin AYAN, Meliha Sultan DERELİ), 1 sağlık memuru (Altan ASLAN), 5 hastabakıcı (Eren KÖKDEMİR, Şaban ALTUNKAYA, Yalçın ALKAN, Haldun ÇOBAN, Metin YANIK), 1 iş uğraşı eğitmeni (Gülay ONAN), 2 temizlik personeli (Dilek ŞAHİN, Ferhat AÇIKGÖZ) ve 2 sekreter (Ayşe Meltem YÜKSEL, Özlem DEMİRCİ) görev yapmaktadır.

Lisans ve Yüksek lisans Eğitim Programı

Psikiyatrik Muayene

Psikiyatrik Hastalıkların Nörobiyolojisi

Psikofarmakolojinin temel ilkeleri