Cerrahi Tıp Bilimleri
37 [None, <Icerik: Üroloji Anabilim Dalı>, None, None, None, None, None, None, None, None, None, None, None, None]
Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı

Tanıtım: Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde 15.01.2001 yılında poliklinik, 09.04.2001 tarihinde yataklı servis hizmetine başlamıştır.Halen Santral ve periferik sinir sisteminin tüm cerrahi patolojilerinde üst düzey teknoloji ile donatılmış hastanesinde hizmet, uzmanlık eğitimi ve Tıp Fakültesinde Tıp eğitimi verilmektedir.

Eğitim: Araştırma görevlileri ihtiyaca göre yılda 1veya 2 taneyi geçmemek üzere Tıpta Uzmanlık Sınavı ile bölüme alınmaktadır. Bölümümüzde asistan eğitimi 5 yıldır. Bu süre içerisinde eğitimin değişik dönemlerinde deneyime göre artan sorumluluklar verilmektedir. Bu sorumluluk son yılda bir servisi yönetecek düzeye kadar ulaşmaktadır. Eğitim süresinin yaklaşık 1 yılı Genel Cerrahi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Nöroloji, Plastik Cerrahi, Radyoloji rotasyonu şeklinde gerçekleştirilmektedir. Asistanlar ilk 2 yıl gün aşırı olmak üzere giderek azalan sıklıkta nöbet tutmaktadır. Akademik yıl içerisinde Çarşamba günleri eğitim günü olarak düzenlenmiş olup haftalık vaka takdimi toplantısı, mortalite ve morbidite toplantıları, Nöroloji, Radyoloji ve Patoloji Anabilim Dalları ile ortak toplantılar, makale ve seminer saatleri gerçekleştirilmektedir. Gelecek hafta yapılacak tüm ameliyatların tartışıldığı haftalık vaka takdimi toplantısı bölüm içi denetleme mekanizmasının önemli bir ögesi olmakta, tüm öğretim üyelerinin ve araştırma görevlilerinin toplantıya aktif katılımını sağlamaktadır. Ayrıca Log-Book uygulaması ile araştırma görevlilerinin Nöroşirurji eğitimleri sırasındaki denetimleri ve izlemleri yapılabilmektedir. Bu uygulama Avrupa Topluluğu ile entegre olma sürecinde olan ülkemiz için oldukça önemlidir.

Misyon: Hekim ve uzman adaylarına hastalarını kendi yakınlarından ayırmaksızın çağdaş teorik bilgiler yanında modern klinik ve cerrahi becerileri kazandırmaktır.

Vizyon:Batı Karadeniz Bölgesinde Beyin ve Sinir Cerrahisi alanında üçüncü basamak hizmetlerinde önde gelen  bir eğitim,araştırma ve uygulama kurumu olmaktır.

Eğitim Amaçları:

Uluslar arası standartlarda belirlenen yeterliliklere uygun Nöroşirürji

Uzmanı,Tıp Doktoru yetiştirmektir

Anabilim Dalı Başkanı

Prof.Dr. Murat KALAYCI

Öğretim Üyeleri

• Prof.Dr.Murat KALAYCI
  • Doç.Dr.Şanser GÜL
  • Yrd.Doç.Dr. Aydemir KALE

Fiziksel Altyapı ve Donanım:

Ameliyathanemiz her türlü fizik donanıma sahiptir ve ameliyatlarımızı kaydetme imkânına sahibiz
1 adet Zeiss NC4  marka, operasyon mikroskobu